top of page

Tömegdetektáló megoldások

Frissítve: 2023. febr. 22.

A Hikvision bejáratokhoz telepíthető emberszámláló/belépésszámláló megoldása képes számon tartani a területre be- és kilépő látogatók számát, valamint az opcionálisan csatlakoztatott kijelzőn keresztül folyamatos visszajelzést kaphatunk arra vonatkozóan, hogy mennyien tartózkodnak az adott térben, illetve hány személy léphet még be. Amennyiben a létszám meghaladja a maximálisan megengedett értéket, úgy a kijelzőn figyelmeztető jelzés jelenik meg, a kamerából pedig hangjelzés figyelmeztet, hogy a belépés nem engedélyezett.


Javasolt felhasználási területek:

- boltok

- bevásárlóközpontok

- szórakozóhelyek

- éttermek

- kormányzati épületek

stb.


A tömegdetektálás többféle szcenárióban lehetséges, és telepítési helyszíntől függően használhatunk különböző kameratípusokat.


Emberszámláló kamera


Emberszámláló analitikai funkcióval rendelkező kamera

iDS-2CD7XXXG0 szériás kamerák

A belépési adatok megjelenítéséhez használhatunk NI-I típusú rögzítőt vagy Hikvision DS-D60C-B digitális információs boxot is monitorral.



1. Egyszerű be-/kijárat esetén megjelenítés nélkül


Az adott helyszínen 1 db be-/kijárat található, így egy darab kamerával és egy hangjelző berendezéssel megoldható a tömegdetektálás.

Szükséges eszközök: emberszámláló kamera + hangjelző berendezés.



2. Egyszerű be-/kijárat esetén monitoros megjelenítéssel


Az adott helyszínen 1 db be-/kijárat található, így egy darab kamerával megoldható a tömegdetektálás, a bejárathoz felszerelt kijelzőn pedig megjeleníthetőek a belépésre vonatkozó információk.

Szükséges eszközök: emberszámláló kamera + (hangjelző berendezés) + NVR/digitális információs box + monitor.



Digitális információs box használatával a kijelzőn található tartalom teljesen testre szabható, és egy időben megjeleníthetünk rajta több tartalmat, akár testhőmérséklet-mérő kamerák élőképét is, ezzel is segítve pl. az őrszolgálat munkáját.



3. Több be- és kijárat esetén


Az adott helyszínen több be-/kijárat található, így a tömegdetektáláshoz több kamera adatait számolja össze, és a bejáratokhoz felszerelt HikCentral kliens kijelzőkön megjeleníthetőek a belépésre vonatkozó információk.

Szükséges eszközök: emberszámláló kamerák + (hangjelző berendezés) + NVR\digitális információs boxok + monitorok + opcionálisan HikCentral



HikCentral minden megoldáshoz

A HikCentral professzionális változatának használatával még további funkcionalitásokkal bővíthetjük rendszerünket.

- Rugalmasan fejleszthető központimenedzsment-szoftver piac-specifikus modulokkal

- Élő adatok megjelenítése

- Menedzseri és hatósági statisztikák

Hik-ProConnect megoldás

A Hikvision legújabb cloud szolgáltatása segítségével a HikConnect-hez hozzáadott emberszámláló kamerák segítségével lehetősége van Push értesítést kapni telefonjára, ha a területre belépett a megengedett személyek száma.

Akár több kamerát is lehetőségünk van kezelni csoportként.





A tömegdetektálásról még részletesebben az alábbi cikkekből tájékozódhat:





bottom of page