top of page

RIEL-gyorsteszt: Hikvision belépés számláló megoldások

Frissítve: 2023. febr. 21.

Legújabb tesztünkben a Hikvision, bejáratok fölé telepíthető emberszámláló/belépésszámláló rendszerét próbáltuk ki, mely képes számon tartani a területre be és kilépő látogatók számát, valamint a csatlakoztatott kijelzőn keresztül folyamatos visszajelzést kaphatunk arra vonatkozóan, hogy mennyien tartózkodnak az adott térben, illetve hány személy léphet még be. Amennyiben a létszám meghaladja a maximálisan megengedett értéket, úgy a kijelzőn figyelmeztető jelzés jelenik meg, a kamerából pedig hangjelzés figyelmeztet, hogy a belépés nem engedélyezett.


Javasolt felhasználási területek:

- szórakozóhelyek

- éttermek

- boltok

- bevásárlóközpontok

- kormányzati épületek

stb.


Tesztelt eszközök:


A rendszer lehetséges elemei:

  1. Egy bejárat esetén: emberszámláló kamera + hangjelző berendezés

  2. Több be- és kijárat esetén: több emberszámláló kamera + NVR rögzítő + monitor (+ hangjelző berendezés)

  3. Több be- és kijárat esetén: több emberszámláló kamera + NVR rögzítő + Hik-Central (kimutatások készítéséhez) (+ hangjelző berendezés)

Lehetséges összeállítás több be- és kijárat esetén

Az alábbi videón láthatjuk a rendszert működés közben:


Teszteredmények összegzése:


1. .A rendszer megbízhatóan működik. Az emberszámláló kamerák a megszokott pontossággal képesek számolni a ki és belépést. Ezeket az információkat elküldi a rögzítőnek, ahol az egy csoportba foglalt kamerák szummázott eredménye megjelenítésre kerül.


2. . A DS-2CD6825 emberszámláló kamerák speciális firmware-ének telepítését követően elérhetővé válik a visszafele számlálás, illetve a hangfájl feltöltési lehetőség.


3. Az I szériás rögzítőkhöz tartozó speciális firmware telepítésével elérhetővé válik az emberszámláló kamerák csoportba foglalásának lehetősége, valamint a speciális megjelenítési felület is.


4. A speciális NVR felületet az alábbi információkat mutatja:

  • a bent lévő személyek számát

  • a szabad helyek számát

  • zöld és piros színekkel hangsúlyosan jelzi, hogy éppen szabad vagy tilos a belépés

5. Az emberszámláló kamerák csoportba rendezhetők, így több bejárattal rendelkező helyiség monitorozására is alkalmasak


6. Az emberszámláló kamerák pontos működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő telepítési magasságban kerüljenek felszerelésre és kalibráció, illetve szabálybeállítások helyesek legyenek.


7. A rögzítő riasztás kimenetre lehet hang- vagy fényjelzőt kötni, de mindenképpen csak relé közbeiktatásával. A kamera hangkimenetre lehet hangszórót kötni, így a szabály megsértése esetén a kamerába feltöltött figyelmeztető hangfájlt le tudjuk játszani.


8. Magyar nyelvű feliratot egyelőre nem kínálnak a megoldáshoz, magyar nyelvű hangfájl viszont feltölthető.


bottom of page