top of page

Tömegdetektálás - emberszámláló kamera és rögzítő használatával

Frissítve: 2023. febr. 21.

Az utóbbi járványveszélyes időszakban fontossá vált az emberek egymáshoz való fizikai közelségének monitorozása és szükség esetén figyelmeztetése. A Hikvision emberszámláló/ belépésszámláló/embersűrűség mérő kamerái ebben nyújtanak segítséget.


Terméktípusok


  • iDS-2CD6810F-IV/C

  • DS-2CD6825G0/C-I(V)(S)

  • iDS-2CD7xx6G0-IZS

  • Bármilyen I szériás NVR; firmware: DZ_K51_ML_STD_V4.21.005_200429



Kofigurálás lépései


1. Lépj be a kamerába a webes felületén keresztül a -> VCA -> emberszámlálás -> szabályok menüpontba az emberszámlálás szabályainak és a kapcsolt metódusok meghatározásához. Győződj meg róla, hogy a valós idejű adatfeltöltés be legyen kapcsolva.



2. Lépj be az NVR helyi felületére (ehhez szükséges az NVR-hez monitort és USB egeret csatlakoztatni) az emberszámlálás csoport és szabályok beállításához.

3. (Opcionális) Számláló nullázása: Lehetőség van beállítani egy időt, amely időben, naponta a számlálás automatikusan nullázódik (újraindul a számlálás). Ehhez a funkcióhoz speciális kamera firmware-re van szükség az alábbiak szerint: 

              -  iDS-2CD6810F-IV/C:   PJ01PC20190403057_E2_BV_EN_STD_5.4.80_190417

              -  DS-2CD6825G0/C-I(V)(S):PJ14PC20200402001_IPCDC_H7_EN_STD_5.5.90_200430

4. Csoport mutatása: meghatározhatod, hogy melyik csoportot szeretnéd megjeleníteni  a monitoron, amennyiben több csoport került konfigurálásra. Alapértelmezetten az „1-es csoport” van kiválasztva.


5. Határozd meg a csoport számot, nevet, valamint a felső limitet, hogy hány ember tartózkodhat az adott helyen. Amint az emberek száma eléri a felső limitet, riasztás generálódik.

6. Válaszd ki az emberszámláló kamerát/kamerákat

7. (Opcionális) Jelöld ki az NVR alarm kimeneteit, melyeket szeretnél triggerelni riasztáskor, abban az esetben ha ahhoz csatlakoztatva van egy harmadik eszköz, mint pl. jelzőlámpa, vagy hangszóró. Megjegyzés: A triggerelt alarm kimenet jel nem áll vissza nyugalomba mindaddig, amíg a riasztás nem áll le.


8. (Opcionális) Helyi megjelenítés engedélyezése. Ennek beállításával a kameraképen megjelenik, hogy mennyi „szabad kapacitás” van még a területen, így ezt a számot mindenhol láthatják, ahol a kamera élőképét megjelenítjük.

9. (Opcionális) Az ember számlálás manuális módosítása abban az esetben, ha nem pontos számot mutat. Fontos, hogy miután beírtad az aktuális „belépés” és/vagy „kilépés” értéket, klikkelj a „SetPeopleNum” gombra. Megjegyzés: ehhez a funkcióhoz ugyan arra a speciális firmware-re van szükség, mint ami a „számlázás nullázása” funkcióhoz szükséges.


10. Lépj be az NVR helyi felületére, majd -> Live View-ba, ott klikkelj a bal alsó sarokban lévő ember ikonra a tömegdetektálási adatok mutatása érdekében. Megjegyzés: kiegészítő képernyő nem támogatja a tömegdetektálási adatok kijelzését.


Az eredeti tudástár cikkek megtalálhatók a RIEL honlapján a Tudástár menüpontban:

Belépésszámláló kamera tesztünk pedig itt található:

bottom of page