top of page

Nagyobb biztonság és nyugalom a Hikvision robbanásbiztos és korrózióálló kameráival

Frissítve: 2023. febr. 22.

A veszélyes és szélsőséges környezetek egyedi biztonsági kihívásokat jelentenek, különösen az olyan eszközök esetében, amelyek könnyen megsérülhetnek, vagy akár tűz- vagy robbanásveszélyt is jelenthetnek a közelben lévő gyúlékony folyadékok vagy gázok miatt. A Hikvision a világ legzordabb környezetében is megbízhatóan védi az embereket és az eszközöket, ezért hozta létre a robbanásbiztos és korrózióálló kamerák sorozatát.

Hikvision robbanásbiztos kamerák - munkahelyi balesetek megelőzése

Azokon a helyszíneken, ahol éghető gázok, vegyi anyagok, porok vagy más gyúlékony anyagok vannak jelen, a tűz és a robbanás állandó veszélyt jelent. Ez azt jelenti, hogy a gyúlékony anyagokkal dolgozó vállalatoknak olyan elektromos és egyéb berendezésekre van szükségük, amelyek soha nem keltenek szikrákat vagy lángokat, mivel ezek robbanáshoz vezethetnek.


Ezért a hagyományos biztonsági kamerák alkalmatlanok erre a feladatra. Műanyag burkolatuk miatt a rövidzárlat vagy az eszköz egyéb hibája által kiváltott szikrák és lángok gyorsan érintkezésbe kerülhetnek a légkörrel vagy a közeli berendezésekkel. Ha gyúlékony anyagok vagy gázok vannak jelen, jelentős a kockázata annak, hogy ez tüzet vagy robbanást okozhat.

A Hikvision robbanásbiztos kamerákat úgy tervezték, hogy leküzdjék ezt a kihívást. A kamera lencséi és az áramkörök 3,5 mm vastag rozsdamentes acél burkolatba vannak zárva.

A lezárt rozsdamentes acél belsejében hengeres, lángálló illesztési kialakítással biztosítják, hogy bármilyen robbanás megfékezhető legyen.

Ez a két tervezési jellemző azt jelenti, hogy a Hikvision robbanásbiztos kamerák akár 1,5-szeres nyomásnak is ellenállnak, ha a kamera belsejében robbanás következik be, például a kamera belsejében elektromos vagy egyéb okokból keletkező tűz miatt. Ez azt jelenti, hogy az eszközben keletkező szikra vagy láng soha nem érintkezhet a környezettel, és nem okozhat tüzet vagy robbanást – így az ügyfelek teljes nyugalommal használhatják azt.


A Hikvision robbanásbiztos kameráit széles körben használják kőolaj-finomítókban, vegyi üzemekben, poros műhelyekben, benzinkutakon, fémgyárakban és más olyan helyeken, ahol gyúlékony folyadékok vagy gázok lehetnek jelen.


Teljes mértékben megfelel a robbanásbiztos szabványoknak


A Hikvision robbanásbiztos kamerák minősített 304 vagy 316L rozsdamentes acélból készülnek, és teljes mértékben megfelelnek az ATEX és IECEx robbanásbiztos tanúsítványoknak. A gyártási folyamat során végzett szigorú minőségellenőrzés biztosítja, hogy minden eszköz maximális védelmet nyújtson a tűz- és robbanásveszély ellen.

Hikvision korrózióálló kamerák – védve az időjárás viszontagságaival szemben


Amikor korrozív környezetben – például vegyi üzemekben vagy tengeri olaj- vagy gázfúró platformokon – kell biztonságot nyújtani, a kamerákat és más eszközöket „edzeni” kell az elemekkel szemben. Az ilyen szélsőséges körülmények között a műanyag burkolatú hagyományos biztonsági kamerák élettartama nagyon rövid lehet a só és más vegyületek korrozív jellege, valamint a vezetékekre, forrasztásokra, elektromos és elektronikus alkatrészekre gyakorolt hatásuk miatt.


A Hikvision korrózióálló kamerák ezt a kihívást a 316L rozsdamentes acélból készült, korrózióálló festékkel borított burkolattal oldják meg, amely megvédi az érzékeny alkatrészeket mindenféle korróziós vegyülettől. A kamerák szuperkemény anyagai és műszaki megoldásai hosszú távú védelmet nyújtanak a sós tengervízzel és levegővel szemben, és alkalmasak vegyi, tengeri, haditengerészeti, víz alatti és egyéb korrozív környezetekben.


A Hikvision korrózióálló kamerák számos tengeri és egyéb korrozív környezetben bizonyítottak. Az egyik projekt keretében egy grönlandi garnélarákász-hajót szereltek fel kamerákkal a fedélzeti műveletek felügyelete és az értékes fogások biztosítása érdekében. A Hikvision eszközei, amelyek folyamatosan ki vannak téve a tengeri levegőnek és víznek, valamint a rendkívül alacsony hőmérsékletnek, nagyon jól teljesítenek.


Teljes mértékben megfelel a korrózióvédelmi szabványoknak


A Hikvision korrózióálló kamerák teljes sorozata C5-M szabvány szerinti tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a tengerparti és tengeri, magas sótartalmú területeken is használhatók. A C5-M a korrózióálló eszközök legmagasabb szintű szabványa, amely a legnagyobb kihívást jelentő tengeri környezetekben alkalmazható, ahol az eszközök állandóan érintkeznek a tengeri levegővel és vízzel.

A 316L rozsdamentes acél burkolat és korróziógátló festék alkalmazásával a kamerák teljes mértékben megfelelnek a NEMA 4X szabványnak.

Néhány kamera a kínálatból:


2 MP gyújtószikramentes fix IP dómkamera


Garancia: 3 év Kialakítás: dómkamera Felbontás: 2 MP FPS max. felbontás esetén: 25 fps

 

4 MP gyújtószikramentes motoros zoom EXIR IP csőkamera

Garancia: 3 év Kialakítás: csőkamera Felbontás: 4 MP FPS max. felbontás esetén: 25 fps

 

2 MP gyújtószikramentes IP PTZ dómkamera, 31x zoommal

Garancia: 3 év Kialakítás: PTZ dómkamera Felbontás: 2 MP FPS max. felbontás esetén: 25 fps
Comments


bottom of page