top of page

Új ColorVu kamerák 4K felbontással és varifokális lencsével

Frissítve: 2023. febr. 22.

A Hikvision forgalomba hozta legújabb ColorVu kameráit, amelyek még színgazdagabb képeket készítenek éjszaka is, és elsőként biztosítanak a ColorVu technológiával 4K felbontást és varifokális megoldásokat.


A videótechnikában a szín alapú információk kulcsfontosságúak az eseményrészletek azonosításában, különösen éjszaka. A hagyományos, IR LED-es kamerák éjszakai felvételein csak fekete-fehér képek láthatóak. Így az emberek, járművek és más objektumok könnyen elmosódhatnak és beleolvadhatnak a háttérbe, ami megnehezíti a képrészletek azonosítását. A Hikvision ColorVu technológia azt a megoldást kínálja erre a gyakran előforduló, általános problémára, amit minden kamerahasználó igényel: képessé teszi a kamerákat színgazdag képek rögzítésére extrém homályos látási viszonyok között is.


Bővített ColorVu lehetőségek 4K-val és varifokális kamerákkal


A Hikvision beépítette termékkínálatába a 4K ColorVu kamerákat, amelyek a színgazdag képalkotást az ultra nagy felbontás szintjére emelték éjjel és nappal. A jobb minőségű és részletgazdagabb képek révén a 4K ColorVu kamerákat sokkal több olyan helyen alkalmazhatjuk, ahol a tiszta és nagy felbontású képek nélkülözhetetlenek (pl. stadionok, repülőterek, kikötők, parkolók).


Továbbfejlesztett színgazdag képalkotás AA gyártástechnológiával


Az új ColorVu kameraoptikák megtartották az F1.0 rekeszértékű megoldást, amivel négyszer annyi fényt engednek be, mint a hagyományos, F2.0-s kamerák. A nagy felbontású, nagy F1.0 rekeszértékű kamerákkal történő megfigyelés extrém bonyolult technikai megoldásokat igényel az ipartól, ami nagyon szigorú és pontos gyártást követel. A Hikvision fejlett Active Alignment (AA) technológiát alkalmaz a ColorVu kamerák gyártása során, ami a beállítási pontosságot 4 pixelen belülre viszi (ez kisebb, mint a hajszál átmérőjének 1/30-a).


Az optimalizált érzékelőkkel a ColorVu kamerák éjszakai képalkotása sokkal több világosságot biztosít, mint a hagyományos kameráké. Egy új 3D DNR algoritmus segít abban, hogy a kamera a távolabbi objektumokról is részletgazdagabb, tisztább és élesebb képeket rögzítsen. Ezenkívül a ColorVu kamerákat lágy és meleg színű kiegészítő fénnyel látták el, ami teljes sötétségben is garantálja a színgazdag képalkotást.



Gyors objektumkeresés AcuSense technológiával


A legtöbb felhasználó számára fontos, hogy a biztonsági kamera csak akkor riasszon, ha emberek vagy járművek mozognak előtte, különösen éjszaka. Az új ColorVu kamerák integrálják a csúcskategóriás AcuSense technológiát, ami segíti a felhasználókat abban, hogy csak a biztonság szempontjából releváns eseményekre fókuszáljanak. A deep learning algoritmussal felszerelt ColorVu kamerák megkülönböztetik az embereket és járműveket más mozgó objektumoktól (pl. eső, falevél, mozgó állatok). Csak akkor történik riasztás, amikor előre beállított behatolási esemény történik. A keletkező videóklipeket a rendszer szétválogatja aszerint, hogy ember vagy jármű szerepel benne, és az objektumosztályozás révén sokkal hatékonyabban lehet az adatfolyamban visszakeresni.



Az új ColorVu kamerák ezen a linken keresztül tekinthetőek meg:


bottom of page