top of page

SATEL függöny karakterisztikájú beltéri mozgásérzékelők

Frissítve: 2023. febr. 22.

Ismerd meg a nagy múltú Satel láthatatlan függönyeit, amelyeket otthonok, irodák és üzletek védelmére fejlesztett ki a lengyel gyártó!



Vékony, kompakt és hatékony – ezek a Satel függöny karakterisztikájú beltéri mozgásérzékelők legfőbb jellemzői. Az épületek igen különbözőek lehetnek: néha jobb megoldás a vezetékezés, míg máshol a vezeték nélküli megoldás az ideális. Ezért a Satel függöny karakterisztikájú beltéri mozgásérzékelői két változatban állnak rendelkezésre: A CD-2 vezetékes, míg az ACD-220 vezeték nélküli érzékelő, amely az ABAX 2 kétirányú vezeték nélküli rendszer részeként működik.


A függöny karakterisztikájú beltéri mozgásérzékelők felhasználási területei:

- épületen belüli ablakok és ajtók védelme,

- épületen belüli védett terület elkülönítése,

- átjárók, boltívek felügyelete és

- automatizálási rendszer részeként.




A Satel láthatatlan függönyeinek legfontosabb tulajdonságai:


MOZGÁSÉRZÉKELÉS

A CD-2 és ACD-220 eszközök a passzív infravörös (PIR) technológiát használják. A téves riasztásokat digitális mozgásérzékelő és hőmérséklet-kompenzációs algoritmusok védik ki. Az érzékenység állítható: a CD-2-ben a burkolat felnyitását követően a panelen található potenciométerrel lehet beállítani, az ACD-220 modell esetében vezeték nélküli kapcsolaton keresztül állítható.


SZABOTÁZSVÉDELEM

Mindkét érzékelő szabotázsvédelemmel van felszerelve: a burkolat kinyitását, vagy a szerelési felületről való illetéktelen eltávolítási kísérletet azonnali riasztással jelzik.


KÖNNYŰ ÉS GYORS TELEPÍTÉS

A CD-2 és az ACD-220 érzékelők tervezése során a gyártó kiemelt figyelmet fordított az anyaghasználatra és a kialakításra, így azok egyszerűen telepíthetők. A véletlen sérülések vagy karcolások elkerülése érdekében speciális nyitószerszámra van szükség, ezt a csomag tartalmazza.


FELÜGYELT ÁRAMELLÁTÁS

A CD-2 vezetékes érzékelő 12 VDC feszültséggel működik.

Az ACD-220 érzékelőt CR123A elem táplálja. Az energiatakarékos kialakításnak köszönhetően az eszköz üzemideje hihetetlenül hosszú, „ECO” üzemmódban akár 8 évig is kitarthat, lemerülés előtt pedig a rendszer jelzi a feszültség-csökkenést.



KESKENY ÉS ELEGÁNS

A CD-2 és az ACD-220 érzékelők stílusosan nyújtanak hatékony védelmet.

Kompakt kialakításuknak köszönhetően könnyen felszerelhetők ablakmélyedésekbe vagy ajtókra. A függöny karakterisztikájú érzékelők három színben kaphatók: fehér, barna és sötétszürke, így minden enteriőrhöz illeszkednek. Kialakításuk illeszkedik a többi SATEL eszközhöz: a vezetékes (XD-2) és vezeték nélküli (AXD-200) univerzális érzékelőkhöz, valamint az AGD-200 vezeték nélküli üvegtörés-érzékelőhöz.


AUTOMATIZÁLÁSI RENDSZERREL VALÓ MŰKÖDÉS

Mindkét érzékelő jól használható otthonautomatizálási funkciók megvalósítására is. A felügyelt területen érzékelt mozgás esetén a rendszer például bekapcsolhatja a világítást, de egyéb más műveletek beprogramozására is lehetőség van.




bottom of page