top of page

Rendszámfelismerés Hikvision kamerával

Frissítve: 2023. febr. 21.

A Hikvision rendszámfelismerő rendszerének működéséről számos cikket írtunk a www.riel.hu oldalon. Most ezeket szedtük egy csokorba, hogy innen is könnyen elérhetőek és áttekinthetőek legyenek.


1. HIKVISION RENDSZÁMOLVASÓ TELEPÍTÉSI SEGÉDLET


A rendszámolvasó kameráknak két fő felhasználási területe van:




  • Beléptetés (gépjármű megáll az útját akadályozó fizikai eszköz előtt)






Közúti forgalom (gépjármű elhaladását nem akadályozzuk, csak forgalmat figyelünk)






2. HIKVISION RENDSZÁMOLVASÓ KAMERA PROGRAMOZÁSA


Amennyiben 1-2 db kamera kerül telepítésre rendszámolvasás céljából, és nincs igény videofelvétel rögzítésére, a kamerák SD kártyával kiegészítve önállóan is alkalmasak rendszámolvasási feladatra.

Amennyiben rögzítő is van a rendszerben, a beállítások nagy része onnan elvégezhető, azonban a narancssárgával jelölt beállításokat mindenképpen a kamerában kell elvégezni.





3. HIKVISION RENDSZÁMOLVASÓ RÖGZÍTŐ PROGRAMOZÁSA


A rögzítőben szinte minden – kamerában is beállítható – paraméter beállítható a rendszámolvasáshoz,. Rendszámolvasáshoz javasolt rögzítők:

  • DS-76[XX]NI-I[X], DS-77[XX]NI-I[X], 96[XX]NI-I[X] minimum v3.3.0. firmware-rel.




4. HIKVISION RENDSZÁMOLVASÓ ADAT LEKÉRDEZÉSE


Ha van a rendszerben olyan kliensszámítógép, amin telepítve van az iVMS-4200 program, akkor lehetőség van a rendszámok lekérdezésére a rögzítőről vagy a kameráról. De az első telepítésnél mindenképpen telepíteni kell a Data Retreival centert. Ha ez a menüpont nem található meg az iVMS-ben, akkor javasolt letörölni a szoftvert, majd a gép újraindítása után újratelepíteni....




bottom of page