top of page

Kritikus kérdés a megfelelő firmware-verzió kiválasztása

Frissítve: 2023. febr. 22.

Egy nem megfelelően kiválasztott firmware a Hikvision eszközök működését és megbízhatóságát negatívan befolyásolhatja. A helytelen firmware-verzióval frissített eszközöket gyakran csak szervizben tudjuk javítani, ami plusz időkiesést jelent. Ennek elkerülése érdekében mérnök csapatunk folyamatosan ellenőrzi az új kiadásokat, hogy ügyfeleidnek a legmegbízhatóbb eszközöket nyújthasd. Ezért szeretnénk pár javaslatot tenni, hogy az ebből okozott kellemetlenséget és időszükségletet elkerüljék Partnereink.


  1. A Hikvision eszközök között előfordul régió korlát, vagy bizonyos piacokra tervezett egyedi firmware. Ezért mindig azt ajánljuk, hogy csak megbízható forrásból, Hikvision EU oldalról származó és mérnökeink által is jóváhagyott firmware verziót töltsön le! Ha nem biztos a pontos firmware típusban, keressen minket support elérhetőségeinken! A helyes firmware-verzió megállapításhoz szükséges dolgok: - pontos típus a termék címkéjéről - aktuálisan telepített firmware-verzió

  2. Ha firmware-t frissít, mindig olvassa el a megjegyzéseket tartalmazó Release note-t, ha van a firmware mellett!

  3. Ellenőrizze a verziók közötti firmware-különbségeket! Pl: - a második generációs kaputelefonoknál hamarosan érkeznek a B verziószámmal és nagyobb flash memóriával rendelkező eszközök. A régebbi verziójú eszközök instabilitását okozzák, ha az új firmware-verziót töltik rá! Downgrade nem lehetséges! - "-S" jelölésű DVR rögzítők speciális firmware-verziót igényelnek (csak a termék címkéjén található ez a jelölés)

  4. Bizonyos firmware-verziók nem downgradelhetőek, az eszköz korábbi verziót nem fog elfogadni!

Nem megfelelően kiválasztott firmware lehet:

- rossz típushoz tartozó firmware

- nem hivatalos Hikvision EU oldalról letöltött firmware (pl Hikvision UK Download Portal)

- túl nagy firmware ugrás (pl 2.0->4.0)

- új, de még nem tesztelt firmware

Technikai támogató csapatunk folyamatosan ellenőrzi az új firmware-verziókat és a legújabb eszközöket, ezzel is támogatva Partnereink munkáját, hogy a legmegbízhatóbb biztonságtechnikai eszközöket nyújthassák ügyfeleiknek.


Tudástár oldalunkon további tippeket adunk a megfelelő firmware frissítéshez.




178 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page