top of page

Kapuautomatizálás tolókapukhoz: Comunello FORT 700 és 1000

Frissítve: 2023. febr. 21.

Az olaszországi Comunello vállalat mintegy 60 éve meghatározó szereplője a kaputechnika üzletágnak. A családi vállalat gyárában és tesztüzemében tervezik, gyártják és tesztelik a kaputechnikai és kapuautomatikai termékek minden elemét. Alábbi cikkünkben elektromechanikus kapumozgatóikat mutatjuk be, melyek tolókapuk esetében max. 700/1000 kg-os kapuelemeket képesek mozgatni.


A Comunello vállalat az utóbbi 60 évben élharcosa volt a kaputechnika és kapuautomatizálás technikai fejlesztésének. Az újabb és újabb biztonságtechnikai találmányokat rövid úton adoptálták, illetve saját fejlesztéseket hoztak létre. A Comunello az egységes gyártási folyamat híve, vagyis a teljes termékpaletta saját fejlesztésű és készítésű. Így biztosított az egységes minőség és a kiegyensúlyozott gyártás.



Tulajdonságok

 

Legyen szó akár lakossági vagy ipari kontextusról, a FORT tolókapunyitó elegáns és intelligens megoldást nyújt. Az integrált vezérlés pedig számos beállítási lehetőséget nyújt, mint például a lassítási funkciót és a működési idő programozását.

 

Praktikus

A beépített vezérlőegység és jelvevő, LED villogók és potméterek által segíti a beállítás folyamatát, megkönnyítve a kapu programozását és diagnosztikáját.


Youtube csatornánkon megtalálható számos telepítési útmutató videó: https://www.youtube.com/playlist?list=PLjFM3bOpPqU0iB-s9ANFHTalB1PvsLO4W

 

Minden elemében Comunello

Precízen illeszkedő erőátvivő fogaskerekek. A motor csapágyazása garantáltan csendes és zökkenőmentes mozgást biztosít a legnagyobb megterhelés mellett is. A Comunello-nál minden „házon belül” készül. Onnantól kezdve, hogy megérkeznek a gyárba a tömör acélrudak amelyeket megmunkálnak, a kész termékig (minden fogaskereket, vasalatot, egészen az utolsó csavarig) mindent a Comunellonál terveznek, készítenek és ellenőriznek.

 

Akadályérzékelés


DART fotocellás érzékelők beépítésével a kapu automatikusan megáll, ha az útjába kerülne valami.






 

Biztonságos

Az irreverzibilis motor megvédi a kaput a véletlen vagy szándékos erőltetéstől. Áramszünet esetére egy kulccsal hozzáférhető alumínium karral nyitható a kapu.



 

Rögzítés

A motor rögzítése mind magasságában, mind síkban finomhangolható a hozzátartozó konzol segítésgével. Egy Comunello kapuautomatika telepítése ezáltal egyszerű és gyors.





Termékek

 

tolókapu készlet; max. 700 kg kapukhoz

Garancia: 4 év


A csomag tartalma:

  • 1 db FORT 700 230V motor

  • 1 pár DART fotocellás érzékelő

  • 2 db KEEP távirányító

  • 1 db SWIFT-Y LED villogó fény


 

tolókapu készlet; max. 1000 kg kapukhoz Garancia : 4 év A csomag tartalma:

  • 1 db FORT 1000 230V motor

  • 1 pár DART fotocellás érzékelő

  • 2 db KEEP távirányító

  • 1 db SWIFT-Y LED villogó fény





Adatlap

 


Kiegészítők

 

Kültéri antenna Fogasléc Akkomulátor csomag



Fotocellás érzékelő LED jelzőfény 2 csatornás,

ugrókódos távirányító



Indukciós érzékelő Alumínium oszlop Kiegészítő rádióvevő



Kulcsos kioldó Rádiós kódzár Kártyaolvasó



További információ

 

Telepítési útmutató videók (magyar):


Gyorstelepítő segédlet (angol-magyar): http://files.riel.hu/comunellotolokaugyorstelepitoeng.pdf


Motor adatlap (angol):


Vezérlőegység telepítési segédlet CU 230V 1M (angol):

bottom of page