top of page

Hikvision kaputelefonok kezelési útmutatói

Frissítve: 2023. febr. 21.

A Hikvision kaputelefonjaival kapcsolatban számos cikket írtunk, melyek megtalálhatók a RIEL weboldalának tudástárában. Most ezekből válogattunk össze egy gyűjteményt az alábbi témákat érintve: általános tudnivalók, beprogramozás, firmware frissítés, CCTV integrálás, konfigurációk.



1. Általános tudnivalók


A Hikvision kaputelefonoknak eddig két generációja jelent meg, melyek családi házaktól kezdve a több száz lakásos társasházakon át a több ezer szobás hotelekig képesek kiszolgálni az igényeket.


Fő különbségek a generációk között:

Az első generációs kaputelefonok 24 VDC PoE-val, a második generációsok 48 VDC PoE-val működnek. Így a második generáció esetében a hálózat kiépítésénél használhatók standard PoE switchek, míg az első generációnál az ún. disztribútor egységeket kell alkalmazni.

A beltérieken a grafikus felhasználói felület eltérő az egyes generációk között, a második generációnál a beépített varázslónak köszönhetően jóval könnyebb az egyszerű rendszerek felprogramozása.

Továbbá a második generáció esetében a kültéri moduláris kialakítású. Szükséges egy főmodul megvásárlása (DS-KD8003-IME1), és ehhez már szabadon tudjuk illeszteni a telepítési környezet által megkövetelt kiegészítő modulokat.




2. Kaputelefon programozása


Hikvision kaputelefonok alapprogramozása, iVMS szoftverbe történő felvétele és beléptető kártyák feltanítása


Jelszavak és kódok

A kaputelefonok megfelelő működéséhez számos jelszó beállítása szükséges.

Admin jelszó: a beltéri egység első indításakor megadott jelszó, ami arra szolgál, hogy az eszközt aktiváljuk és hozzáadjuk az iVMS-4200 szoftverhez.

Rendszergazda jelszó: Ha a második generációs készüléken a V2.0.8 b191023-nál frissebb firmware fut, a beltéri egységen a beállításokhoz való hozzáférést engedélyező jelszó alapértelmezetten megegyezik a 2. generációs kaputelefonok esetében az aktiváláskor megadott Admin jelszóval.  

V1.4.70-nél régebbi firmware esetén: 888999, 1.4.70 és 1.5 között 123456
1.5.1 esetében 888999, míg V2.0.8_191023-nál korábbi második generációs firmware esetén 888999 a jelszó.

Élesítési/Deaktiválási jelszó: a beltéri egységen található behatolásjelző rendszerének élesítésére és hatástalanítására használt jelszó: alapértelmezetten 123456, ehhez párosul a 654321 kényszerkód. Nyitási kód: társasházi kaputábláknál az ajtó nyitására használható kód. Alapértelmezetten 123456.



3. Telepítési példakonfigurációk


A kaputelefonokat többféle variácóban lehet beállítani. Cikkünkben az alábbi beállításokhoz kaphat segítséget:

  • egy db kültéri és egy db beltéri egység beállítása

  • több beltéri és egy db kültéri egység beállítása

  • több beltéri és egy db kültéri egység beállítása társasház esetén

  • több beltéri és több kültéri egység beállítása


4. További cikkek és segédletek






bottom of page