top of page

Hikvision – Az újranyitó üzletek kihívásai

Frissítve: 2023. febr. 22.

Az üzletek elkezdtek újra kinyitni és az alkalmazottak is kezdenek visszatérni a munkahelyükre. A koronavírus elhúzódó hatásai miatt a dolgozók, az ügyfelek és a látogatók számára fenntartott védelmi intézkedések komoly kihívást jelentenek az üzleteknek.

A helyzet kezelése érdekében kulcsfontosságú, hogy az üzletek maximális védelmet nyújtsanak, miközben hatékonyan működtetik a beléptetőrendszerüket. Ehhez biztonságosabban és gyorsabban kell mérni a hőmérsékletet, valamint menedzselni a beléptetést, a munkaidő-nyilvántartást és a látogatói forgalmat. A hőmérsékletmérésre is alkalmas érintésmentes beléptetőrendszer különösen hatékony megoldást jelent, ezért a Hikvision piacra dobta a MinMoe érintésmentes hőmérsékletmérő termináljait.

A terminálok arcfelismerést és termográfiás technológiát alkalmaznak, hogy a munkahelyek számára egyszerűbbé és biztonságosabbá tegyék a beléptetést, nyilvántartsák az alkalmazottak munkaidejét és ezzel egyidejűleg mérjék a hőmérsékletet úgy, hogy az áthaladóknak ne kelljen terminállal vagy kapuval érintkezniük. Az érintésmentes terminálok képesek nagyobb embertömeget is gyorsan kezelni (hőmérsékletet mérni és beléptetni), ezért kiválóan alkalmazhatóak irodákban, gyárakban, üzletekben, iskolákban stb.


Gyors és pontos hőmérsékletmérés hőkamerával

A fejlett hőkamerákkal felszerelt MinMoe hőmérsékletmérő terminálok előszűrésként gyorsan és pontosan detektálják a bőrfelület megnövekedett hőmérsékletét. A 0,3-2 m érzékelési távolság miatt az eszköz rugalmasan telepíthető.

A MinMoe terminálok beállíthatók úgy, hogy abnormális hőmérséklet detektálása esetén megtagadják a belépést és riasszák az operátorokat, akik orvosi hőmérővel mérik meg a gyanús személy testhőmérsékletét. Ezenkívül a terminálok támogatják a gyors hőmérsékletmérés üzemmódot, ami csak hőmérsékletet mér (a belépő személyazonosságát nem vizsgálja ebben az üzemmódban).



Érintésmentes beléptetés és munkaidő-nyilvántartás

Számos betegség terjedhet fertőzött tárgyak és felületek érintése révén. Ezért, ha kevesebbet vagy egyáltalán nem érintkeznek az alkalmazottak a terminálokkal vagy kapukkal, az növeli a higiéniát és a biztonságot, amikor áthaladnak a beléptetési és munkaidő-nyilvántartási pontokon.

A hagyományos, ujjnyomatolvasáson alapuló beléptető- és munkaidő-nyilvántartó rendszerekkel szemben a MinMoe terminálok kényelmes, érintésmentes élményt nyújtanak. A deep learning algoritmus használatával az arcfelismerés pontosságát 99% fölé emelik, ezáltal gyors és szinte folyamatos áthaladást tesznek lehetővé. Ezenkívül a terminálok alacsony és zéró megvilágítási környezetben is jól teljesítenek.


Maszkdetektálás

Sok helyen és helyzetben javasolják, vagy egyenesen előírják a maszkviselést az önkormányzatok, közösségek vagy maguk az üzletek. A felhasználók elvárják, hogy a beléptetőrendszerek gyorsan és automatikusan detektálják a maszk meglétét vagy annak hiányát.

A MinMoe hőmérsékletmérő terminálok detektálják a maszkviselést. Ha felismer egy regisztrált személyt, akin nincs maszk, az eszköz hangüzenettel emlékeztet a kötelező maszkviselésre. Így egyszerűen automatizálható a megfigyelés, betartathatóak az előírások, és – végső soron – fenntartható a biztonság.

Egyre több üzlet indítja újra a működését, és a biztonsággal és hatékonysággal szembeni elvárásaik mindenre kiterjednek. A Hikvision olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek ötvözik a beléptetést és a hőmérsékletmérést, valamint alkalmasak az áthaladás felügyeletére és a szociális távolságtartás biztosítására.


Termékek:


bottom of page