top of page

Comunello gyorstelepítői útmutató videók

Frissítve: 2023. febr. 22.

A Comunello kapuautomatikájának lelke a vezérlőegység. Ennek felülete gombokkal és LED lámpákkal van szerelve, melyek segítségével könnyen és gyorsan lehet programozni a kapuk mozgását. Az alábbi útmutató videók megmutatják a vezérlőegység belső logikáját.



Egy kapuautomatika telepítése során kulcskérdés a gyors és egyszerű programozás, ezért a Comunello olyan vezérlőegységet fejlesztett ki, ami minden segédeszköz nélkül, gombok és LED villogók közbenjárásával teszi lehetővé a kapu programozását.


Tolókapuk


Programozás - CODE TX

A kapukhoz tartozó távirányítók nyomógombjai különböző csatornákat működtetnek. A gombok vezérelhetik a kapu teljes nyitását és zárását, vagy pedig a gyalogos nyitást/zárást. Célszerű a távirányító két gombját erre a két funkcióra programozni. Ebből a videóból megtudhatjuk hogyan.



Törlés - CODE TX

Az egyes csatornákat külön-külön lehet törölni a távirányítóról. Ilyenkor az adott csatornát működésbe hozó gomb nem fog "működni". Figyelem: Egy csatorna (gomb) törlése minden távíriányítóra vonatkozoóan törli az adott csatornát (gombot) a vezérlő memóriájából.



MOTOR TIME - Motor lassítása teljes nyitás/zárás előtt

A kapu teljes nyitása és teljes zárása esetén be lehet állítani lassítási pontokat. Ennek célja a kapu mozgatásának kifinomultsága és a motor kímélése. Ez a videó megmutatja a programozás módját.





Szárnyas kapuk


Automata programozás - AUTOMATIC PROGRAMMING

A Comunello kapuk telepítésének legegyszerűbb módja az "automata programozás" funkcióval végezhető el. Ezáltal a kapu elvégez egy nyitási és zárási ciklust a gyárilag beállított késleltetéssel, amit a végén csak jóvá kell hagynunk.





Programozás - CODE TX

A távirányítók és a kapu összekötéséhez valamit a teljesen automatikus nyitási és zárási folyamat beállításához nézzük meg ezt az útmutató videót:






Törlés - CODE TX

Az egyes csatornákat külön-külön lehet törölni a távirányítóról. Ilyenkor az adott csatornát működésbe hozó gomb nem fog "működni". Figyelem: Egy csatorna (gomb) törlése minden távíriányítóra vonatkozoóan törli az adott csatornát (gombot).




MOTOR TIME - Motor lassítása

A szárnyaskapuk esetében is érdemes beállítani egy pontot amin túl a kapu lelassítja a kapuszárny mozgását. Mindkét szárny esetében manuálisan kell megadni azt a pontot ahonnan a motor lassítson. Lásd ezt a videót:





Késleltetés - DELAY

A szárnyas kapuk esetében a két szárny nem érkezhet meg/indulhat el a zárt allapotba-/ból. Ezért van szükség a szárnyak indulási időpontjának eltolására, amit DELAY funkció tesz lehetővé. Ebből a videóból megtudhatjuk hogyan:

bottom of page