top of page

AX PRO vezeték nélküli riasztórendszer: megbízhatóbb behatolásjelzés, kevesebb téves riasztás

Frissítve: 2023. febr. 22.

Minden cég- és háztulajdonos szeretné minél nagyobb biztonságban tudni értékeit.

Teljesen érthető módon olyan behatolásjelző rendszereket részesítenek előnyben, amelyek a biztonsági fenyegetéseket azonnal és megbízhatóan észlelik, illetve, amelyek minél kevesebb téves riasztást jeleznek.

A Hikvision AX PRO vezeték nélküli riasztórendszere tökéletesen megfelel a fenti igényeknek, hiszen rendkívül megbízható videóellenőrzési megoldásokat, biztonságos vezeték nélküli átvitelt és a legkorszerűbb érzékelők széles választékát foglalja magába.

Az AX PRO vezeték nélküli riasztórendszer bemutatása


Annak érdekében, hogy a vállalkozások és az otthonok tulajdonosai még nagyobb biztonságban érezzék magukat, a Hikvision megalkotta az AX PRO vezeték nélküli riasztórendszert, amely magában foglalja:

  • a távoli videóellenőrzést a biztonsági fenyegetések észlelésére,

  • a riasztások és a videóképek biztonságos, vezeték nélküli átviteli technológiáját, valamint

  • a vezeték nélküli termékek széles választékát.


A rendszer alapja a kétféle AX PRO hub, amely 64 (DS-PWA64-L-WE) vagy 96 (DS-PWA96-M-WE) zónát is képes kezelni az ügyfelek egyedi biztonsági igényeinek megfelelően.



A riasztóközpont 5 fő vezeték nélküli riasztóérzékelő-típust tartalmaz:


1) AX PRO mozgásérzékelők


Az AX PRO termékcsalád kétféle mozgásérzékelőt kínál: „normál” és „duáltechnológiás vagy speciális” érzékelőket.


A normál érzékelők passzív infravörös (PIR) vagy mikrohullámú technológiát használnak a mozgó behatolók észlelésére és a behatolási riasztások valós idejű kiváltására.

A duáltechnológiás vagy speciális megoldások különböző– mint például PIR, mikrohullámú vagy kamerás – technológiákat kombinálnak a behatolási fenyegetések ellenőrzésére és a téves riasztások minimalizálására.


Ilyen típusú megoldásra példa a PIRCAM mozgásérzékelő, amely a PIR-t intelligens kamerával együttesen alkalmazza. Amikor a PIR érzékelő működésbe lép, a kamera képeket készít, így az üzlet biztonsági személyzete vagy a háztulajdonosok távolról is ellenőrizhetik a behatolási eseményeket.


2) AX PRO üvegtörés-érzékelők


Az AX PRO üvegtörés-érzékelők különböző típusú és vastagságú üvegek esetén is megbízható riasztást generálnak. Ezek az érzékelők az üveglapokkal vagy ablakokkal szemben lévő falakra és mennyezetekre egyaránt felszerelhetők.


Az érzékelők kiváló minőségű szélessávú mikrofonokat használnak a hangos, magas és alacsony frekvenciájú zajok megfigyelésére. Ha például egy üvegtáblát egy nehéz tárggyal megütnek, és eltörik, a lökéshullámok hangos, alacsony frekvenciájú hangokat idéznek elő. Ugyanakkor a magas frekvenciájú hang megerősíti, hogy az üveg összetört vagy eltört.


Az alacsony és magas frekvenciájú zajok megfigyelésének ez a megközelítése biztosítja, hogy az érzékelők különbséget tudnak tenni a környezet hangos zajai, a nagy szél okozta rezgések és a valódi üvegtörések között, ami segít minimalizálni a téves riasztásokat.


Az AX PRO termékcsaládban egyetlen egységben megtalálható a normál üvegtörés-érzékelő és a PIR mozgásérzékelő.



3) AX PRO nyitásérzékelők


A nyitásérzékelők két elemből állnak: egy ajtóhoz vagy ablakhoz rögzített mágnesből és egy kerethez rögzített egységből. Amikor az ajtó vagy az ablak kinyílik, a kapcsoló megszakad, és az érzékelő aktiválódik.


Az AX PRO termékcsaládban két mozgásérzékelő is megtalálható. Az első egy szabványos egység, amely legfeljebb 43 mm-es ajtónyitási „rést” érzékel, valamint egy karcsú, diszkrétebb egység, amely legfeljebb 53 mm-es ajtónyitási rést érzékel.

4) AX PRO rezgésérzékelő


Az AX PRO rezgésérzékelő kiváló minőségű G-szenzorokat használ a különböző szerelési felületek – beleértve a fából készült falakat, betonfalakat és üvegtáblákat – rezgési jellemzőinek megfigyelésére.


Ez lehetővé teszi a Hikvision érzékelők számára, hogy kiszűrjék a számos tényező által okozott téves jelzéseket a valódi riasztások közül.



5) Hikvision AX PRO „környezeti” érzékelők


A Hikvision AX PRO termékcsalád számos további érzékelőt is tartalmaz az otthonok és üzlethelyiségek biztonságának növelése érdekében. Ezek közé tartoznak a hordozható és a falra szerelhető vészjelző gombok, egy EN 14604 tanúsítvánnyal rendelkező, 10 éves élettartamú akkumulátorral rendelkező füstérzékelő, egy vízszivárgás-érzékelő és egy pára- és hőmérséklet-érzékelő.


Miért az AX PRO?


Az AXPro vezeték nélküli riasztórendszer főbb jellemzői:

  • Az iparágvezető AX PRO hub amely lehetővé teszi 64 (DS-PWA64-L-WE) vagy 96 (DS-PWA96-M-WE) érzékelő egyetlen rendszerbe történő integrálását.

  • AX PRO Intrusion Verification-as-a-Service (IVaaS) amely 7 másodperces videófelvételen alapuló élő videóellenőrzést biztosít, hogy a felhasználók gyorsan megerősíthessék a riasztási eseményeket a rendszerükben.

  • Zavarás elleni védelem akár 50 frekvencián történő jelugrással a rendszer integritásának védelme érdekében.

  • Biztonságos, megbízható vezeték nélküli kapcsolat a Tri-X technológiának köszönhetően, amely a legmagasabb szintű biztonságot és teljesítményt nyújtja.

  • Könnyű telepítés a telepítőknek csak be kell olvasniuk a készülékek QR-kódját, és be kell kapcsolniuk a készülékeket, amelyek automatikusan csatlakoznak a vezérlőpanelhez.

  • Gyors, egyszerű konfiguráció AXPro mobilalkalmazáson, weboldalon vagy Hik-ProConnect-en keresztül.



Az AX PRO teljeskörű biztonságot és behatolásvédelmet nyújt. Egyszerű és innovatív.

bottom of page