top of page

Megújult a Hikvision NVR-ek kezelőfelülete - videó

A K és Q szériás NVR-ek megújult kezelő platformja strukturáltabb, szebb és könnyebben kezelhető lett! Az alábbiakban összegyűjtöttük a legújabb funkciókat és változásokat.


Menü struktúra

Az alapstruktúra 5 nagy kategóriába osztja az NVR funkcióit:

  1. Élőkép

  2. Visszajátszás

  3. Keresés

  4. Beállítások

  5. Karbantartás

Ebben a felosztásban a lehető leggyorsabban elérhetők a kulcsfunkciók, és felhasználóbarát módon visszakereshetők a felvételek.
Automata konfigurálás

Az NVR telepítése is nagyban egyszerűsíthető az "automata konfigurálás" funkció kiválasztásával ugyanis az NVR gyakorlatilag konfigurálja a teljes rendszert, ide értve a hálózat beállítását, a csatornák keresését és az eszközök hozzáadását.


Egyszerű nézet/fejlesztői nézet

Újabb érdekesség az "egyszerű nézet" és a "fejlesztői nézet" közötti váltási lehetőség. Egyszerű nézetben számos (ritkán használt) funkciót elrejt előlünk a rendszer, így gyorsabban megtaláljuk az általunk fontosnak tartott lehetőségeket. Ez nagyban megkönnyíti a kezelőfelület átláthatóságát.


Gyorskeresés

A "gyorskeresés" funkcióval egy-két kattintással leszűrhetjük a felvételeket, ami által a rendszer csak az olyan képsorokat listázza ki, amin például emberek vagy autók szerepelnek.


Az alábbi videó angol nyelven mutatja be az új NVR felületet:

Firmware verziók

Az NVR-ekhez szükséges legújabb firmware-k megtalálhatóak a Hikvision letöltési oldalán, a frissítés menete pedig Tudástár oldalunkon.

-76NI-K1(B)

-76 77 86 NI-K2 K4 K8

-76NI-Q1(Q2)


Összességében elmondhatjuk, hogy a kezelőfelület egyszerűbb lett és a dizájnja is modernebb. Azoknak akik nem kifejezetten szakmai irányból közelítenek a felülethez, és nem is a webes böngésző felületet szokták használni, nagy könnyebbségnek tekinthetik az egyszerű nézet opciót. A felvételek visszakereshetősége pedig egyre hatékonyabbá válik a mesterséges intelligencia által végzett automatikus kategorizálásnak köszönhetően.