Hikvision kaputelefonok kezelési útmutatói

A Hikvision kaputelefonjaival kapcsolatban számos cikket írtuk, melyek megtalálhatók a Riel weboldalának tudástárában. Most ezekből válogattunk össze egy gyűjteményt az alábbi témákat érintve: általános tudnivalók, beprogramozás, firmware frissítés, CCTV intergálás, konfigurációk.1. Általános tudnivalók


A Hikvision kaputelefonoknak eddig két generációja jelent meg, melyek családi házaktól kezdve a több száz lakásos társasházakon át a több ezer szobás hotelekig képesek kiszolgálni az igényeket.


Fő különségek a generációk között:

Az első generációs kaputelefonok 24 VDC PoE-val a második generációsok 48 VDC PoE-val működnek. Így a második generáció esetében használhatók standard PoE switchek a hálózat kiépítésénél míg az első generációnál az ún. disztribútor egységeket szükséges alkalmazni.

A beltériken a grafikus felhasználói felület eltérő az egyes generációk között, a második generációnál jóval könnyebb az egyszerű rendszerek felprogramozása a beépített varázslónak köszönhetően.

Továbbá a második generáció esetében a kültéri moduláris kialakítású. Szükséges egy főmodul megvásárlása (DS-KD8003-IME1) és ehhez már szabadon tudjuk illeszteni a telepítési környezet által megkövetelt kiegészítő modulokat.


Tovább a teljes cikkre...2. Kaputelefon programozása


Hikvision kaputelefonok alap programozása, iVMS szoftverbe történő felvétele és beléptető kártyák feltanítása


Jelszavak és kódok

A kaputelefonok megfelelő működéséhez számos jelszó beállítása szükséges.

Admin jelszó: a beltéri egység első indításakor megadott jelszó, ami arra szolgál, hogy az eszközt aktiváljuk és hozzáadjuk az iVMS-4200 szoftverhez.

Rendszergazda jelszó: a beltéri egységen a beállításokhoz való hozzáférést engedélyező jelszó alapértelmezetten megegyezik a 2. generációs kaputelefonok esetében az aktiváláskor megadott Admin jelszóval, amennyiben a második generációs készüléken a V2.0.8 b191023-nál frissebb firmware fut.  

V1.4.70-nél régebbi firmware esetén: 888999, 1.4.70 és 1.5 között 123456
1.5.1 esetében 888999, míg V2.0.8_191023-nál korábbi második generációs firmware esetén 888999 a jelszó.

Élesítés/Deaktiválási jelszó: a beltéri egységen található behatolás jelző rendszerének élesítésére és hatástalanítására használt jelszó: alapértelmezetten 123456 ehhez párosul a 654321 kényszer kód Nyitási kód: társasházi kaputábláknál az ajtó nyitására használható kód. Alapértelmezetten 123456.

Tovább a teljes cikkre...3. Telepítési példa konfigurációk


A kaputelefonokat többféle variácóban lehet beállítani. Cikkünkben az alábbi beállításokhoz kaphat segítséget:

  • egy darab kültéri és egy darab beltéri egység beállítása

  • több beltéri és egy db kültéri egység beállítása

  • több beltéri és egy db kültéri egység beállítása társasház esetén

  • több beltéri és több kültéri egység beállítása

Tovább a cikkre...


4. További cikkek és segédletek


Firmware frissítése...


CCTV rendszer integrálása...


Telepítési kézikönyv...


Segédlet- telepítési példa konfigurációk...


2. generációs kaputelefon felhasználói kézikönyv...

2 megtekintés