top of page

Gyorsabban észleli a biztonsági fenyegetéseket a legújabb Hikvision mozgásérzékelés-analitika


Frissítés: A Hikvision hálózati kamerák DS-2CD2xx3G2 szériája firmware frissítés után (V5.5.111 és afelett) képesek az AcuSense technológia alkalmazására az eddig támogatott mozgás érzékelést kiegészítve vonalátlépés és behatolás észlelés esetén is.

A DS-2CD2xx6G2 és a DS-2CD2xx7G2 szériák ezen felül a fejlettebb erőforrásának köszönhetően az AcuSense technológia terület elhagyás és belépés esetén is működik. Továbbá a face detection (arc detektálás) helyett face capture (arc érzékelés) üzemmód is kiválasztható.*


A hagyományos mozgásérzékelési technológiákat alkalmazó biztonsági cégek gyakran kapnak téves riasztásokat, amelyeket a heves záporok, a hulló falevelek, a csordogáló víz, vagy akár az arra járó vadak okoznak. Ezt kiküszöbölendő, a Hikvision beépítette a zászlóshajóként elismert AcuSense technológiáját a mozgásérzékelő rendszerébe, amelynek segítségével a termékek tűpontosan beazonosítják a látóterükbe kerülő embereket és járműveket. A biztonsági személyzet ezután azonnal meg is nézheti, hogy mi történt a felvételen.


Mostanáig a hagyományos mozgásérzékelő rendszerek a pixelváltozásokra adtak riasztást. Ezek észleltek minden valós biztonsági fenyegetést, de nem tudták kiszűrni a téves riasztásokat.

Ez különösen igaz volt a „mozgásintenzív” környezetre (pl. folyóvíz mellett, forgalmas utakon és mezőgazdasági területeken, ahol nagy testű állatok vonulnak). Ezeken a területeken a legtöbb mozgásérzékelő rendszer hatástalan, mivel nem tudja megkülönböztetni a normál mozgásokat a potenciális fenyegetésektől.


Ezenkívül komoly kihívást jelent megkeresni a videóanyagban az incidensről készült felvételt, hiszen ahol folyamatos a mozgás, ott a személyzetnek a videóanyag minden percét manuálisan kell végignéznie, ami sok energiába és pénzbe kerül, valamint komoly frusztrációt okoz.


Az AcuSense-szel felszerelt Mozgásérzékelés 2.0 igazi fordulatot hoz

A kihívásra válaszul a Hikvision a mozgásérzékelő rendszerét az AcuSense technológiával egészítette ki, amely segítségével a rendszer bármilyen környezetben meg tudja különböztetni az embereket és a járműveket más objektumoktól, valamint intelligens és gyors keresésre képes a videóanyagban.


Emberek és járművek detektálása – fókuszban a valós fenyegetések

A Hikvision Mozgásérzékelés 2.0 lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok egyszerűen konfigurálják a látótérbe kerülő emberek és járművek által kiváltott riasztásokat. Ha egy területen nagy a gyalogosforgalom, a rendszer konfigurálható úgy, hogy a képernyő bizonyos területeit figyelmen kívül hagyja, és csak akkor riaszt, ha a személy vagy a jármű egy bizonyos (pl. tiltott) zónába lép.

A tiltott területre belépő emberek és járművek által kiváltott automatikus riasztások révén a biztonsági szolgálat sokkal gyorsabban és hatékonyabban tud reagálni a potenciális fenyegetésekre – és ezáltal jobban tudja védeni a személyi és vagyonbiztonságot.


Gyorsabb keresés a videoanyagban


A Mozgásérzékelés 2.0 másik nagy előnye, hogy képes egy adott időszakon belül kikeresni az embereket és a járműveket tartalmazó videórészleteket. Az adminisztrátorok anélkül tudják a rögzítőn ezeket visszakeresni, hogy órákig kellene böngészniük a videóanyagot.

A több órányi vagy több napi videóanyag akár percek alatt átnézhető, így a biztonsági szolgálat pillanatok alatt hozzájuthat az incidensről készült magas minőségű felvételekhez.


Alapbeállítások – egyszerű használat


A Hikvision Mozgásérzékelés 2.0 rendszerei összetett funkciókkal növelik a biztonságot, mégis gyorsan és egyszerűen konfigurálhatóak és használhatóak.

Ennek az az egyik oka, hogy az új rendszerek automatikusan aktiválják a mozgásérzékelés-funkciót, biztosítva ezzel, hogy miután a rendszert telepítették és üzembe helyezték, az őrszemélyzet minden biztonsági fenyegetésről értesüljön.

A mozgó objektumok vagy azonosított személyek és járművek által kiváltott riasztásokat a rendszer azonnal továbbítja a felügyeleti központnak, amely így gyorsan és hatékonyan tud reagálni.

Ha túl sok időt tölt videófelvételek böngészésével, vagy gyorsabban és megbízhatóbban szeretné detektálni és elhárítani a biztonsági fenyegetéseket, keresse a Hikvision termékeit!Támogatott IP termékek

Hálózati kamera

DS-2CD2xx3G2

DS-2CD2xx6G2

DS-2CD2xx7G2

NVR

DS-76/77xxNI-K1(B)/K2/K4

DS-76/77NI-I2/I4

Támogatott Turbo HD termékek

DVR

iDS-72xxHxHI-M


*

Face detection/Arc detektálás: képes a kamera felismerni az arcokat

Face capture/Arc rögzítés: képes a kamera felismerni és bitképeket is rögzíteni és átadni ezeket a rögzítőnek, vagy keresőben keresni ezekre